خط تولید فوندانت چیست؟
خط تولید فوندانت مجموعهای از دستگاهها و تجهیزات برای تولید فوندانت است.دستگاهها و تجهیزات این خط تولید عمدتا به صورت تمام اتوماتیک است. خط تولید فوندانت شامل دستگاه تولید خمیر فوندانت، شیتر فوندانت، اکسترودرشیرینی، اسپیرال و بسته بندی است. تولید فوندانت به روش صنعتی با بهداشت و کیفیت بالایی صورت میگیرد.
تولید انواع فوندانت
امروزه کیکها و شیرینیها نسبت به گذشته از زیباییها و طراحیهای چشم نواز بیشتری برخوردارند زیرا که روشهای مختلفی برای تزیین کیک و شیرینیها به کار میرود. فوندانت یکی از راههای فوقالعاده برای تزیین و زیبا کردن کیک و شیرینی به شکلهای جذاب و فانتزی است. فوندانت قابلیت رنگ پذیری و شکل پذیری عالی دارد و برای کار با آن به راحتی میتوان از سایر ابزار هنرهای دستی مثل گل چینی و سفالگری استفاده و به شکل و طراحی دلخواه و مورد نظر دست پیدا کرد.
امروزه تولید فوندانت از اهمیت و توجه بیشتری برخوردار است زیرا مخاطبان و مصرف کنندگان فوندانت چه افراد مبتدی در خانه و چه افراد حرفهای در قنادیها و شیرینی پزیها بیش از گذشته شده به تزیین با فوندانت تزیین توجه و علاقه نشان دادهاند. در خط تولید فوندانت، انواع مختلفی از فوندانت تهیه و تولید میشود. تولید انواع فوندانت معمولا به شکلهای فوندانت خمیری، فوندانت مایع، فوندانت مجسمه سازی صورت میگیرد.
فوندانت خمیری در دمای اتاق پایدار است و ماندگاری بالایی دارد و برای تزیین کیکهای تولد و عروسی بسیار مناسب است، فوندانت مایع ترکیبی به فرم کرم دارد که برای پرکردن و یا پوشش کیک، شیرینی، نبات و آب نبات به کار میرود. فوندانت مجسمه سازی کمی از خمیر فوندانت سفت و سختتر است و برای تزیینات کیک به شکل مجسمه سازی و گل سازی مناسبتر است.
بیشتر بخوانیم : دستگاه بسته بندی مواد غذایی
مزایای فوندانت
در تولید فوندانت چون از مواد خوراکی استفاده شده است، فوندانت یک تزیین خوراکی به شمار میآید و برای تزیین کیک و شیرینی به وسیله فوندانت نگرانی در زمینه آلرژیزا بودن برای افراد وجود ندارد. علاوه بر این فوندانت در طولانی مدت فاسد نمیشود و ماندگاری بالایی دارد. فوندانت به علت شکل پذیری و رنگ پذیری خوبی که دارد بسیار کاربردی و محبوب در زمینه تزیین کیک و شیرینی است.
به لحاظ بهداشتی در خط تولید فوندانت به نکات بهداشتی و بسته بندی فوندانتهای آماده توجه میشود و در این زمینه فوندانت آماده بسیار کمک کننده در تزیین کیک وشیرینیها چه در خانه و چه در قنادیها است. فوندانت کاملا خوراکی است و روند تولید آن کاملا استاندارد است.
دستگاه تولید خمیر فوندانت
دستگاه تولید خمیر فوندانت به صورت تمام اتوماتیک و دارای کمپروسر باد است. ابعاد دستگاه تولید فوندانت ۴۲۰۰*۱۲۰۰*۲۰۰ میلی مترو وزن۸۰۰ تا ۱۴۰۰ کیلو گرم است. ظرفیت تولید سالانه این دستگاه ۷۰۰ تن است. توسط دستگاه و به روش صنعتی، تولید فوندانت به صورت خمیر یکنواخت و با کیفیت صورت گرفته و در حال حاضر به طور گستردهای از فوندانت در کیکها و شیرینیها استفاده میشود.
برای تولید فوندانت مایع به نسبت ۲ به ۱ ساکاروز در آب جوش حل میکنند و پس از انحلال در جایی بی حرکت باید سرد شود. در صورتی که پس از سرد شدن به شدت به هم زده شود پایه فوندانت با بافت نرم و یکنواخت ایجاد میشود.
طرز تهیه خمیر فوندانت
بسیاری از افراد علاقمند به یادگیری روشی برای تهیه و تولید فوندانت در خانه هستند. در تهیه خمیر فوندانت به روش خانگی لازم است پودر قند یا شکر، پودر ژلاتین، گلیسیرین خوراکی، آب و در صورت لزوم کره و اسانس دلخواه را با یکدیگر ترکیب کرده و سپس مواد ترکیب شده با یکدیگر ورز داده شوند.
برای دست پیدا کردن به خمیر فوندانت با کیفیت بالا، بهتر است که پس از ترکیب و ورز دادن مواد، به مدت یک شب در یک کیسه پلاستکی و در یخچال قرار داده شود. برای تهیه خمیر فوندانت باید اندازه دقیق برای مواد به کاربرده شود همچنین برای رنگ کردن خمیر، رنگ های ژلهای انتخاب مناسبی هستند. در تهیه خمیر فوندانت به روش صنعتی و توسط ماشین آلات با تجهیزات حرفهای و بهداشتی، به صورت بسته بندی آماده و فله برای مصارف مختلف عرضه میشود.
در کارخانجات و به صورت صنعتی خط تولید فوندانت به صورت تمام اتوماتیک و با دقت در، وزن، رنگ و قیمتهای مختلف به صورت بسته بندی آماده و بهداشتی عرضه میشود. از جمله پارامترهای کیفیت در تولید فوندانت، کشش، پوشانندگی، غلظت فوندانت است که در تهیه و تولید فوندانت به آن توجه میشود.
بیشتر بخوانیم : قیمت دستگاه بسته بندی
قیمت خمیر فوندانت
خمیر فوندانت با توجه به مصرف کنندگان متنوعی که دارد در وزن، حجم و رنگهای مختلف با کیفیت متنوع عرضه و به فروش میرسد. تولید فوندانت در بسته بندی آماده در وزنهای ۳۰۰ گرم، ۵۰۰ گرم، یک کیلوگرمی و در وزنهای بالاتر و به صورت فله و در رنگهای متنوع و مورد پسند مصرف کنندگان مانند سبز، قرمز، مشکی، شکلاتی، زرد و … صورت میگیرد. قیمت خرید فوندانت سفید یک کیلوگرمی، ۶۹۰۰۰ تومان است، بنابراین بسته به کیفیت، وزن، حجم و رنگ خمیر فوندانت قیمتهای مختلفی دارد.
هزینه راه اندازی خط تولید فوندانت
هزینه راه اندازی خط تولید فوندانت بسته به کیفیت ماشین آلات، تعداد دستگاههای مورد نیاز، مقدار تولید سالانه و … متفاوت است. برای تهیه و خرید ماشین آلات باتوجه به برند و کشور سازنده، ظرفیت تولیدی، بازده و کارایی ماشین آلات، قیمت خرید و تهیه خط تولید متفاوت است.
به طور میانگین و به میزان حداقل برای تولید با ظرفیت ۷۰۰ تن در سال خمیر فوندانت به میزان سرمایه گذاری ثابتی با بیش از ۳.۵ میلیارد تومان و بیش از یک میلیارد تومان برای تهیه ماشین آلات و تجهیزات هزینه لازم است.
کیک فوندانت
در تولید فوندانت به منعطف بودن در شکل دهی و رنگ پذیری بسیار توجه میشود. وقتی خمیر فوندانت به صورت لایه ای از فوندانت بر روی کیک کشیده میشود و توسط آن روکش، مجسمه، گل و طرح های فانتزی بر روی کیک طراحی و ساخته میشود سبب جذابیت و چشمنوازی چندین برابر کیک در مهمانیها و مراسمات میگردد.
کیک فوندانت که توسط فوندانت روکش و تزیین شده است از جمله سفارشات و تمایلات مخاطبان در مجالس و مراسم مختلف شادی است. چه در خانه و چه به صورت سفارشی در قنادیها، کیک فوندانت جز کیکهای پرطرفدار بوده است. کیک فوندانت نسبت به سایر کیکها دارای طرح و رنگهای متنوعتری است. کیک فوندانت به خاطر تزیین فوندانت در دمای محیط نسبت به سایر کیکها ماندگاری و تنوع طرح و رنگ بیشتری دارد. کیک فوندانت برای عروسی، تولد و مراسم خاص مثل شب یلدا طرفداران زیادی دارد. مناسب ترین فوندانت برای کیکها فوندانتهای خمیری هستند.
سؤالات متداول
خمیر فوندانت با توجه به مصرف کنندگان متنوعی که دارد در وزن، حجم و رنگهای مختلف با کیفیت متنوع عرضه و به فروش میرسد. تولید فوندانت در بسته بندی آماده در وزنهای ۳۰۰ گرم، ۵۰۰ گرم، یک کیلوگرمی و در وزنهای بالاتر و به صورت فله و در رنگهای متنوع و مورد پسند مصرف کنندگان مانند سبز، قرمز، مشکی، شکلاتی، زرد و … صورت میگیرد. قیمت خرید فوندانت سفید یک کیلوگرمی، ۶۹۰۰۰ تومان است، بنابراین بسته به کیفیت، وزن، حجم و رنگ خمیر فوندانت قیمتهای مختلفی دارد.